5 gode råd til at passe på dit hår

Smukt sundt hår som er blevet sundt af at følge gode råd om at passe på sit hår

Det kan være svært at vide, hvordan man passer bedst muligt på sit hår. Et sundt og lækkert hår, kommer ikke af sig selv, derfor har vi lavet en guide, man kan følge, for sundt og lækkert hår på kort tid. 

Der er enkelte ting du kan gøre i dine daglige hårrutiner for at blive bedre til at passe på ens hår. Det kan bare være de små ting der gør en forskel.

 

1. Undgå varmeprodukter

Varmeprodukter skader dit hår enormt meget, især når du føntørrer det efter bad, så har dit hår sundere ved at lufttørrer. Derudover, så undgå at glat/krølle ens hår hver evigeneste dag. Når det dog er sagt, kan man godt bruge det en gang i mellem, men husk dog at brug varmeprodukter, det hjælper nemlig på at beskytte håret, så det ikke bliver tørt og knækker af.

2. Skru ned for hårvaskene 

Vask IKKE dit ofte. Ens hår har ikke godt af man bruger shampoo og balsam hver dag, men måske kun 2-3 gange om ugen. Vend dit hår til kun at blive vasket få gange om ugen, det gør nemlig også ens hår ikke bliver nemt fedtet. Man sparer en masse tid og er virkelig sundt for ens hår!

3. Undgå at børst tørt hår

Undgå så vidt muligt at rede ens hår, når det er tørt. Man skader håret når man børster det igennem tørt og trækker alt for mange hår ud, af hårbunden, i forhold til når man børster sit hår vådt. Det er specielt bedst at rede det i badet eller lige når man er kommet ud af badet. Undgå at gå og børst det for meget i løbet af en dag. Vær dog opmærksom på, at dette ikke gælder kamme, da de er designet til det våde hår.

 4. Rens håret dobbelt 

Når du vasker dit hår, så vask det igennem 2 gange med shampoo. Første gang for at få alt sved og snavs væk, skyld det ud og derefter vask det med shampoo igen, for at vaske håret rent, derefter slut af med at brug balsam, bare en enkelt gang. 

5. Undgå hårelastikker med metal eller lim - Brug hårklemmer

Vidste du godt hårelastikker skader dit hår? Hver gang du hiver din hårelastik ud af håret, hiver du en masse hår med, derfor er hårklemmer med til at skåne dit hår. Vildt god og nem måde at passe på ens hår.