5 tips og tricks til at få sundt hår

Jeg har været på en mission om, at se hvor langt mit hår ville gro - men det stoppede ikke
Det gjorde, at jeg endte med at have en længde hår der gik til midt på bagdelen, så derfor meget langt og sundt hår
I processen med at gro mit hår, der har jeg haft meget fokus på, at det skal være sundt og stærkt. Det har gjort, at jeg har samlet en masse viden omkring håret og sørget for, at overholde disse så ofte jeg overhoved kunne
Mine tips er baseret på min egen erfaring og råd fra frisører, og dette er en rigtig god start til at skabe et fundament for at starte din process om at gro sundt hår
Her har jeg samlet nogle af de tricks, som jeg har haft stor gavn af:
1. Undgå varme uden varmebeskyttelse
Varme på håret er dårligt, det kan sammenlignes med at sætte ild til et halmstrå. Fibrene i håret bliver skadet og knækker af, hvis de får varme for ofte. Typisk ses det når hårene bliver "fimrehår" og er svære at ligge ned. 
2. Hav håret oppe, så enderne ikke bliver slidte
Alle de dage jeg kunne, sørgede jeg for at mit hår var oppe i enten en hårklemme eller en anden form for opsætning, da spidserne bliver slidt af at hænge løst langs tøjet og generelt under bevægelse. 
Det jeg typisk brugte var en Laura klemme og satte håret med en fransk twist - det er hurtigt og nemt, og ser super elegant ud
3. Brug olie i spidserne
Håret mangler meget hurtigt fugt, da hårbunden ikke kan afgive fugt til enderne. Hvis dine spidser er meget tørre kan du med fordel bruge olie både morgen og aften. Sørg for, at det ikke er lige inden du ligger hovedet på hovedpuden, da stoffet ellers optager olien. Hvis spiserne er tørre kan du se det ved, at dine ender er tykkere end hårstrået ovenfor eller er begyndt at spalte en smule. 
4. Flet håret i en løs fletning til natten
Det skåner håret, at det ikke ligger og kører langs sengetøjet, og så sørger det for at holde på den fugt som du har i håret. 
5. Brug godt med olie før bad
Hvis du tager rigeligt olie i håret, så det ser fedtet ud, en halv times tid før dit bad og sørger for hele håret er blevet godt fugtigt af olien. Dette behøves du ikke gøre hver gang du skal i bad, men engang om ugen til hver 14. dag. 
Selve det, at gro det hurtigt, det er svært at ændre på, da generne afgør, hvor hurtigt ens hår det gror - derfor er det vigtigt at fokusere på enderne, og sørge for at de holder sig sunde og stærke, så det kan blive langt istedet for at risikere at det knækker
Hvad er dit bedste trick til at gro sundt og langt hår?